Carl Hester wint de 3* Grand Prix in Compiègne

Carl Hester wint de 3* Grand Prix in Compiègne
In Compiègne is nu ook de CDI3* Grand Prix afgelopen. Het werd uiteindelijk een strijd tussen Groot-Brittanië en Zweden. Carl Hester en Patrik Kittel streden beiden om de overwinning. Carl Hester stond lange tijd aan de leiding met Wanadoo. Maar toen moest Patrik Kittel nog in de ring verschijnen en daarna kwam Carl Hester ook nog eens aan de start met zijn toppaard Nip Tuck.

Uiteindelijk was het de Britse ruiter die de proef op zijn naam schreef met de twaalfjarige ruin Nip Tuck (v. Don Ruto). Hij behaalde een totale score van 74.160% en bleef zo de concurrentie ruim voor. Patrik Kittel eindigde op een tweede plaats met de bruine ruin Delaunay (v. Dr Doolittle). Zij kregen voor hun proef 72.780% van de jury. Carl Hester werd ook nog eens derde. Met de vijftienjarige hengst Wanadoo (v. Wolkenstein II) reed hij naar een totale score van 72.020%.

De top vijf werd vervolledigd door de Nederlandse Adelinde Cornelissen met Aqiedo (v. Undigo) en de Deen Anders Dahl met Selten HW (v. Sandro Hit). Zij behaalden 71.880% en 71.500%. Dit was ook meteen het internationaal debuut voor de elfjarige hengst Aqiedo.