Belgische studentenruiters halen brons tijdens de World Finals op eigen terrein

Belgische studentenruiters halen brons tijdens de World Finals op eigen terrein

Van 29 t/m 31 december 2022 werd de wereldbekerfinale voor studentenruiters verreden in het Belgische Bilzen. Nederland won hierbij teamgoud in de dressuur en brons in het gecombineerde klassement. Voor de Belgen was er in het dressuur meteen een bronzen medaille.

Ruiters uit 12 verschillende landen streden om de felbegeerde titel van kampioen in zowel de dressuur, het springen als het gecombineerde klassement van de World Finals in België. Door de goede prestaties tijdens eerdere Student Riding Nations Cups (SRNC) behoorde België tot de top 6 beste landen van 2022 en mocht hierdoor deelnemen aan de Gold League. Het Belgische team werd gevormd door Brecht Rooms, Mario Caluwé en Ian Boons.

Enkel in het dressuur onderdeel wisten de drie Belgen een medaille in de wacht te slepen. In het spring-onderdeel haalden de Belgische deelnemers uiteindelijk de vijfde plaats. 

Individueel verzekerde Ian Boons het beste Belgische resultaat in het dressuur op de zevende plaats. Kersvers Belgisch Studenten kampioen, Mario Caluwe volgde zijn landgenoot op op de achtste plek. Bij het springen zorgde Oost-Vlaming Brecht Rooms voor het beste Belgische resultaat met een gedeelde zevende plek.