Belgen talrijk op kop in Saumur

Belgen talrijk op kop in Saumur
De Belgische dressuurruiters in het Franse Saumur presteerden het voorbije weekend erg sterk. Gisteren verzamelden ze weer erg veel ereplaatsen.

In de Young Riders Freestyle CDIO pakte Jorinde Verwimp met haar KWPN-gefokte Tiano (v. Lester) de vierde plaats. Laurence Roos reed in deze proef Fil Rouge (v. Stedinger) naar de achtste plaats, Alexa Fairchild behaalde met Timor (v. Matterhorn) een gedeelde negende plaats.

De Grand Prix Special CDI3* leverde Françoise Hologne-Joux en Wodan (v. Gribaldi) een zesde plaats op met een score van 67,078%. De Brit Carl Hester won deze proef met de twaalfjarige Donnerschwee-zoon Dances With Wolves en een score van 71,882%.

Equteamamazone Delphine Meiresonne en Wipsy vh Heihof, een vijftienjarige BWP-ruin van Flemmingh, werden zesde in de Grand Prix CDI3*. Meiresonne scoorde 69,725%. Opnieuw bewezen de Britten zich als sterkste in deze proef. Olympisch goudwinnares Charlotte Dujardin en Uthopia (v. Metall) gingen op kop met 79,225%, haar coach Carl Hester volgde op de tweede plaats met Nip Tuck (v. Don Ruto). Zij scoorden 74,450%. Voor de Deense Agnete Kirk Thinggaard en Jojo Az (v. Ginus) was er een derde plaats.

De Ponies Freestyle Test betekende voor Antonia Arl en Equestricons Defilee de Mode (v. Danny Gold) een achtste plaats. In de Young Riders Freestyle Test werden Alexa Fairchild en Totall Tip Top (v. Metall) vierde, Jitske Bosschaerts reed Whitney (v. Riant) naar de zevende plaats. Carole Schepens volgde met Velvet Dream (v. Dream of Heidelberg) op de achtste plaats.

Klik hier voor alle resultaten.