Ann-Sophie Goethals trekt kandidatuur voor EK Junioren in

Ann-Sophie Goethals trekt kandidatuur voor EK Junioren in
De jonge dressuuramazone, Ann-Sophie Goethals heeft beslist zich terug te trekken voor het EK junioren, dat is te lezen op haar Facebook pagina. Haar vertrouwde Eldorado-A werd begin dit jaar opgenomen in Merelbeke. "Hij maakt het goed op vandaag maar de wedstrijden en trainingen moeten elkaar te snel opvolgen wat hem niet ten goed komt. Een harde noot voor Ann-Sophie maar we kiezen toch liever voor het paard dan voor de wedstrijd," verklaren de ouders.

"We proberen steeds op een paardvriendelijke manier te rijden enĀ handelen en willen ook na die ene EK-wedstrijd nog een hele tijd door met hem." Ann-Sophie is op vandaag A-kaderlid JuniorenĀ (zie up-date 5/2018 onderin)Ā en maakt deel uit van hetĀ VLP-talentenplan.

Ze maakt reedsĀ sinds 2017 deel uit van het BelgischeĀ A-kader Junioren, stond in de top 30 Fei World RankingĀ en werd in 2017 geselecteerd voor het EK te Roosendaal als reserve.Ā In 2015 en 2016 maakte ze nog deelĀ uit van het A-kader bij de pony's en kreeg ook een EK selectie met haar pony Timberland.

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1807277942666578&set=a.152684454792610.31768.100001531692824&type=3&theater

In het belang van Eldorado hebben we beslist om onze kandidatuur in te trekken voor het Europees Kampioenschap in Fontaineblue. In 2017 vormden we een heel betrouwbare combinatie die continu, zowel nationaal als internationaal, A-kaderscores kon rijden dus wisten we dat de vooropgestelde criteria geen probleem konden vormen voor het EK 2018. Door de mild/nierband-koliek van Eldorado-A begin dit jaar konden we het wedstrijdseizoen pas aanvatten begin mei. We konden bij aanvangĀ onmiddellijk terug ons vertrouwd niveau behalen maar nu volgen de selectiewedstrijden en meerdaagse internationale wedstrijden elkaar te snel op waardoor we merken dat Eldorado niet voldoende kan recupereren. Hij mist nog wat kracht en conditie en de eerlijkste en veiligste oplossing is hem ook die tijd te geven. We voorzien ten gepaste tijde nog enkel mooie internationale competities op Junior-level en dan maken we de overstap naar de Young Riders.