Amber Van den Steen, Kayleigh Buelens en Laura De Graeve zetten weer Belgische stempel in Compiègne

Amber Van den Steen, Kayleigh Buelens en Laura De Graeve zetten weer Belgische stempel in Compiègne
Op het CDI in Compiègne doen de Belgische amazones het ook vandaag uitstekend. In de CDIJ Freestyle kon Amber Van den Steen met Fame de tweede plaats grijpen. Kayleigh Buelens en Laura De Graeve scoorden in de CDIY Freestyle.

Van den Steen en Fame scoorden 73,058%, een kleine twee procent verschil met het winnende Spaanse duo Natalia Bacariza Danguillecourt met Romantico Ymas voor Spanje. Mado Pinto reed Sirano de Luxe naar de derde plaats voor Frankrijk, Rene Stadler en Cappucino XIV zorgden voor een Zwiterse vierde plaats. Lea Bonifay werd vijfde met Fantastique 16.

In de CDIY kon Rebecca Swain met Bon Jovi winnen voor Groot-Brittannië. Capucine Noel volgde voor Frankrijk op plaats twee met Soleil Noir vom Rosenhof. Callie Jones en Don Philippo wisten met hun derde plaats net iets beter te scoren dan Kayleigh Buelens en Fifty Ways to Victory. Laura De Graeve werd vijfde met Feuertanz.

In de CDIO5* Nations Cup ging de overwinning naar Groot-Brittannië. Met een totaal van 24 punten bleven Richard Davison, Charlotte Fry, Carl Hester en Gareth Hughes voor op het Zweedse team, dat 27 punten had. De VS werd derde met 51 punten, België eindigde als zevende met 106 punten.

Klik hier voor alle resultaten.