Van Lent en Janssen: "We hopen boven de 70 % te scoren in Aken"

Van Lent en Janssen: "We hopen boven de 70 % te scoren in Aken"
Vanmiddag kon je bij Equnews al lezen dat Jeroen Van Lent en Sjef Janssens hun equipe voor het EK in Aken bekend hebben gemaakt na afloop van het BK bij de Senioren.

Intussen hebben beide selectie heren meer uitleg gegeven over hun selectie:

“De selectie gebeurde op basis van de resultaten van de voorbije wedstrijden en de kwaliteit van de combinaties. Het Belgisch kampioenschap was één van de observatiewedstrijden. Wij willen het beste team sturen dat in Aken de hoogste percentages bij mekaar kan rijden.

Fanny Verliefden reisde af naar Hulsterlo maar daar bleek haar paard kreupel. De oorzaak was al snel duidelijk, hij had een paar dagen eerder een hoefijzer verloren, was terug beslagen en bleek nu vernageld. Normaal gezien is dit een probleem dat vrij snel zou moeten opgelost zijn. Op basis van de prima resultaten die Fanny in ’s Hertogenbosch en Rotterdam bij mekaar reed is haar selectie absoluut logisch.

Reserves zijn Delphine Meiresonne met Wipsy vh Heihof en Claudia Fassaert, momenteel is nog niet zeker wie eerste of tweede reserve is. We kunnen in Aachen tot twee uur voor de horse inspection combinaties wisselen.

Dinsdag, woensdag en donderdag aanstaande gaan al deze combinaties, ook de reserves, op trainingskamp bij Sjef Janssen.

We hopen echt in Aachen een goeie teamprestatie neer te zetten met combinaties die boven de 70 % scoren.”