Dominique Joassin op één en twee bij de 5-jarigen op de Sunshine Tour

Dominique Joassin op één en twee bij de 5-jarigen op de Sunshine Tour

Op de Sunshine Tour zijn de Belgen alvast sterk van start gegaan tijdens de ochtendrubrieken. In de rubriek voor de vijfjarige paarden was het wederom Dominique Joassin die het Belgische volkslied liet weerklinken. Ook het zilver mocht Joassin in ontvangst nemen in deze Youngster rubriek. Aiko Paridaen klasseerde zich dan weer in de top tien van de 2* 1.45m proef. 

Dominique Joassin en Lovely LJ (v. Dark de la Hart) slaagden erin om de winnende tijd van 39,11 seconden neer te zetten en snelden hiermee naar het goud. In het zadel van L Corssini (v. Cornet Obolensky) mocht hij ook zilver in ontvangst nemen met een tijd van 40,07 seconden. Emily Turkington en Hadj des Fontaines (v. Captain Semilly) volgde in 40,48 seconden op de derde plaats. 

Isabele Saywel (Viva la Vida) en Thiago Morais (Charly Chaplin) werden vierde en vijfde. 

Luiz Felipe de Azevedo Neto (Horlaloi de Riverland) zorgde met een zesde plaats voor nog een Belgische klassering. Louise Joassin (Lady Lou LJ) mocht rekenen op een elfde plek. 

Vervolgens klasseerde onze landgenoot Aiko Paridaen (Libelle de Muze) zich nog in de CSI2* 1.45m rubriek als achtste. In de CSI2* 1.40m Big Tour was het Luiz Felipe de Azevedo Neto (Chacito) die met een zevende plaats zich als beste Belg wist te klasseren. Ook Dominique Hendrickx (Eroine des Forets) zorgde voor nog een negende plaats. Jan Boyen (Espresso VK) snelde naar de derde plaats in de CSI2* 1.10m Small Tour

Klik hier voor de resultaten.