Dominique Hendrickx schittert op Ranking podium in Sentower Park

Dominique Hendrickx schittert op Ranking podium in Sentower Park

Om 16.00 uur gaat de CSI4* Grote Prijs van start in het Sentower Park. Zojuist werd alvast de CSI4* 1.45m Longines Ranking verreden. Daarin wist voormalig Belgisch kampioen, Dominique Hendrickx zijn tweede ranking zege van de week net niet te halen. Op de valreep snoepte Daniel Coyle bijna een seconde van zijn tijd.

Daniel Coyle won uiteindelijk met de Casall-zoon, Oak Grove's Carlyle (mv. Corrado). Het paar bleef als enige foutloos onder de 37 seconden. Felipe Amaral volgde met Germanico T (Numero Uno x Julius) voor  Hendrickx  met de 11-jarige Koriano Van Klapscheut (Lord Z x Darco, fokker: Stoeterij Mivaro).

Van de 11 duo's aan de start in de barrage hielden er vier het hout in de lepels. Hendrickx verwees Janne Friederike Meyer-Zimmerman met Chesmu KJ (Cornet Obolensky x Calido I) naar de vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Marcus Ehning met Calanda 42 (Calido I).

Ook Celine Schoonbroodt-De Azevedo klasseerde zich voor de barrage. De Belgische sprong naar de elfde plek met Kheops de Bois-Mesange (Baloubet du Rouet).

Uitslag