Dieter Vermeiren en Kingston Town 111 Z winnen U25 openingsrubriek Stockholm

Dieter Vermeiren en Kingston Town 111 Z winnen U25 openingsrubriek Stockholm

Deze week is de Longines Global Champions Tour afgezakt naar het Zweedse Stockholm. De 1.45m U25 rubriek stond als eerste op het programma. Daarin sprong Dieter Vermeiren met de 14-jarige Kingston Town 111 Z naar de winst.

Ook vorig jaar wist Vermeiren een U25 rubriek te winnen in Stockholm. Vermeiren en de zoon van Kashmir van Schuttershof bleven nipt voor op de Duitse amazone, Linn Hamann met onder het zadel de 16-jarige dochter van Clearway, Crystal Clear.  Het podium werd afgewerkt door de Amerikaanse amazone, Isabella Russekoff en haar 15-jarige Balou's Fly High (Balou du Rouet).

Net buiten het podium strandde ook Sacha Beghuin in de prijzen. Beghuin loodste haar 10-jarige Elcup van Beek II Z (Elvis ter Putte) foutloos naar de 12e plek.

Nicola Philippaerts op het podium

Nadien kwamen de jonge springpaarden aan de start. In de 1.30m youngster rubriek bleef lokaal duo, Carl-Walter Fox met Eka First Navy Jack (Contendro I) voor op de concurrentie. Ierland's Bertram Allen volgde met de zevenjarige zoon van Carrera VDL, Karlsson voor Nicola Philippaerts met onder het zadel  de zevenjarige K&T Geromino (Gamelus R).

Net buiten het podium volgde Sanne Thijssen met haar Golden Chaco (Eldorado vd Zeshoek) op de vierde plaats voor Nicolas Pedersen met Tailormade Calimocho (Casallco).

Alle resultaten