Dennis Caubergs en Vincent Lambrecht naar winst in het Sentower Park

Dennis Caubergs en Vincent Lambrecht naar winst in het Sentower Park

Onze Belgen blijven in het Sentower Park de eer hooghouden en zijn goed vertegenwoordigd in de top vijf van de rubrieken. Zowel in het CSI2* 1.35m als bij de 7/8-jarige paarden weerklonk de Brabançonne.

Winst was er voor Vincent Lambrecht in de CSI2* 1.35m rubriek. Onze landgenoot zette in een basisomloop rechtstreeks op tijd met Canaletto Gali (Kannan) een tijd neer van 64,29 seconden. Met 64,59 seconden werd Tereza Vesela met Jaguar (Warrant) nipt tweede. Philip Gysbrechts was met Ernie Of Greenhill Z (Emerald) terug te vinden op plaats drie. 

De rest van de top vijf kleurde volledig Deens met Theodor Linde en Salto des Nauves HDC (Tlaloc M) op vier en Philippa Widfang Linde met Casmann 2 (Cascari Della Caccia) op vijf. 

Verder waren er nog top tien klasseringen voor onze Belgen met Charline Vandergeeten en U de Quito de Baussy Z (Ulove des Charmes) op zes, Philip Gysbrechts e Velino (Vigo d'Arsouilles) op acht en Gregory Wathelet met Cocktail de Talma (Baloubet du Rouet) op tien. 

Ook bij de 7/8-jarige paarden won een Belg. Dennis Caubergs was dit keer de snelste met Oase van de Brouwershoeve (Galisco Van Paemel) en een tijd van 44,51 seconden. De Duitsers Maximiliaan Bremicker was met Chattanooga 31 (Christian 25) en 45,86 seconden goed voor brons. Onze noorderburen claimden met Joey Alberti en Baltic Love (Balou du Rouet) de derde plaats. Zij bleven foutloos in 46,93 seconden. 

Viktor Daem bleef ook foutloos maar viel met Emerine Z (Emerald NOP) net buiten de top vijf en eindigde zesde. Ten slotte vinden we Geoffrey Cobbaut met Nashville R Van Groenhove Z (Namelus R) terug op de achtste plaats. 

In de CSI1* 1.35m rubriek was het de Deense amazone Philippa Widfang Linde die won met haar merrie Fafira en een tijd van 40,67 seconden. De Italiaan Edoardo Alain Dubois was met Iberlina (Vittorio) net geen tien honderdsten van een seconde trager en eindigde zo tweede. Het podium werd vervolledigd door de Brit James Wilson, die met Heavens Fire (Spartacus TN) in 42,02 seconden derde. 

Onze landgenoot Wilm Vermeir was met Olily Van d'Abelendreef (Diamant de Semilly) goed voor een vierde plaats, voor Morgane Dassio die met Jackpot (Vittorio) vijfde werd. 

Klik hier voor de resultaten.