Dennis Caubergs en Jenny Krogsaeter zegevieren op de Future Stars Academy in Oudsbergen

Dennis Caubergs en Jenny Krogsaeter zegevieren op de Future Stars Academy in Oudsbergen

Het Sentower Park vormde afgelopen weekend het toneel voor de tweede manche van de Future Stars Acadamy: een wedstrijd verdeeld over verschillende manches met een finale specifiek voor jonge paarden. De hoofdrubrieken werden gewonnen door Dennis Caubergs en Jenny Krogsaeter.

Caubergs was met Glenn de snelste in het 1.35m. In een twee fazen special omloop bleef een degelijk aantal van 24 ruiters dubbel foutloos maar het was uiteindelijk Caubergs die de proef op zijn naam mocht schrijven dankzij een nulrit in 28,57 seconden. Op het podium werd onze landgenoot vergezeld door Frank Deckers, die met Justin E en een tijd van 29,08 seconden tweede eindigde, en de Britse Kerstin Deakin die met Cita p Z plaats drie voor haar rekening nam. 

Jamaican Sun sprong voor Bart Olaerts naar de vierde plaats en was daarmee Dimme D'Haese en Cadance van het Cauterhof voor. 

Bij de 7,5-jarige paarden was het Krogsaeter die aan het langste eind trok. Opnieuw bestond de opdracht uit een twee fazen special omloop over een hoogte van 1.35m. In de tweede fase klaarde Krogsaeter's Gjamaika Song de klus in 27,53 seconden en liet daarmee de concurrentie achter zich. Nick Verlies eindigde met onder het zadel Bajrang op plaats twee na een nulronde in 28,09 seconden. De Duister Bastian Schleider vermeed een volledig Belgisch podium en claimde plaats drie met KriKri. 

De rest van de top vijf kleurde wel Belgisch met Guy Janssens en Joey op vier en Wout Neven met Jeekee Vd Langvelden Z op vijf. 

Klik hier voor de resultaten.