Demolie schittert in Silver Grand Prix Oliva. De Boeck wint Bronze competitie

Demolie schittert in Silver Grand Prix Oliva. De Boeck wint Bronze competitie

Omwille van de slechte weersomstandigheden in Oliva gisteren, werd de Silver Tour Grand Prix naar vandaag uitgesteld. De Ierse ruiters domineerden en bezetten vrijwel het volledige podium maar ook Camille Demoilie kon naar een top tien klassering rijden. 

14 combinaties konden zich voor de barrage plaatsen en van die veertien deelnemers was Bertram Allen de snelste. Hij rekende op Voltanos (v. Voltaire) om in 39,03 seconden een foutloze ronde te sprongen. Hij was hiermee net iets sneller dan zijn jongere broer, Harry Allen, die op de tweede plaats eindigde. Harry reed Italy Hdh (v. Cream on Top) foutloos rond en stopte de chrono na 39,55 seconden. Alix Ragot en Ceylan de Blonden (v. Nonstop) vervolledigden het podium na een foutloze barrage in 39,66 seconden. 

Alexander Butler (Gaston d'Ecaussinnes) en Marie Demonte (Evoshana) eindigden op plaatsen vier en vijf. Camille Demolie zorgde voor de beste Belgische prestatie. Zij eindigde net buiten de top vijf op de zesde plaats na een foutloze ronde in het zadel van Kalinka van't Heike. 

Andere Belgische klasseringen kwamen van Bart Jay Junior Vandecasteele (Esprit de l'Esprit Z) en Emilie Conter (Achtung Baby d'Ick). 

1m20 Bronze

In het 1m20 van de Bronze competitie zorgde Kasper de Boeck voor een Belgische overwinning. Hij reed Gerenia (v. Cantos) foutloos doorheen de tweede fase en finishte in 26,87 seconden. Heinz Koella en Cosmina 224 (v. Continio) eindigden op de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en finishten in 28,43 seconden. Sigoyrney Gendre en Chaplino Alia (v. Chalan) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 29,01 seconden. 

De Franse ruiter nam niet enkel de derde maar ook de vierde plaats mee naar huis. Dit keer rekende hij op Ungaro del Sol (v. Apache d'Adriers) om in 29,45 seconden een foutloze ronde te sprongen. Rosarinho Costa Dias (Chiantifex) vervolledigde de top vijf.