De Peelbergen Pro Tour: Jorich Spits schittert op Grand Prix podium

De Peelbergen Pro Tour: Jorich Spits schittert op Grand Prix podium

In de Peelbergen stond op zaterdag de laatste dag van de Pro Tour op het programma. Een (inter-)nationaal weekend werd afgesloten met de Grand Prix over een hoogte van 1m45. Van de 59 deelnemers slaagden er maar liefst 20 in om een foutloze basisronde te springen. Een drukbezette barrage moest dus over de winnaar beslissen. Die winnaar werd een winnares: Malin Parmler reed in het zadel van Pateeke van't Vianahof (v. Diamant de Semilly) naar de overwinning door in 28,52 seconden een foutloze barrage te springen. 

Jorich Spits en Pomme Castanoo (v. Appel Juice) schoten zo met hun tijd van 28,65 seconden net te kort waardoor ze vrede moesten nemen met de tweede plaats. Stijn Testers werd de beste Nederlander op de derde plaats. Hij reed Lamborghini (v. Dallas VDL) naar de derde plaats door in 29,12 seconden een foutloze ronde te springen. 

Bart Clarys (Oscar van Spieveld) en Gilles Nuytens (Oraline) werden vierde en vijfde. Ze voerden hiermee een peloton Belgen aan. Zo waren er ook klasseringen voor Christof Deraedt (Litchi de la Liniere), Jean Christophe De Grande (Annubis van de Vossestaart Z), Olivier Philippaerts (Poppemieke JW van de Moerhoeve) en Maxime Tips (Elixa Hero Z). 

In het 1m35 voerde Emilie Evrard een volledig Belgische top vijf aan. Ze reed Kodaline Chavannaise (v. Kannan) foutloos doorheen deze twee fasen rubriek en finishte in 29n29 seconden. Hiermee verwees ze Christof Deraedt naar de tweede plaats. Hij rekende op Quinoa de la Liniere om in 29,75 seconden foutloos naar de finish te rijden. Cedric Desimpel en Carte d'Or Z (v. Chellsini Z) mochten op de derde podiumtrede plaatsnemen; Voor hen was er een foutloze ronde in 29,80 seconden. 

Caroline De Laet (Fancy Orange Z) en Koen Vereecke (Chance) werden vierde en vijfde. 

In het 1m35/1m40 reed Michael Wattiez op het podium. Zijn Dabsy GS Z kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 59,08 seconden. Nick Vrins kon zich met Qoreen (v. Mosito) op de vierde plaats klasseren. Het duo liet alle balken in de lepels en klokte af in 61,28 seconden. 

Andere Belgische klasseringen kwamen oa van Bart Clarys (Corona HF Z), Gilles Nuytens (Ohalala) en Sophie Schmidt (Hamlet van Schuttershof). 

Het 1m25 kwam op naar van Piet Raijmakers Jr. Hij rekende op Matador-N (v. Naico) om alle concurrentie in een tijd van 28,52 seconden naar huis te rijden. Koen Vereecke kwam met Aristo het dichtst in de buurt. Hun foutloze ronde in 29,83 seconden zou hen de tweede plaats opleveren. Joy Demuynck en Armageddon van't Leewerikenhof (v. Amour HE van't Leeuwerikenhof) namen de derde plaats voor hun rekening na een foutloze ronde in 30,48 seconden. 

In het 1m15 zorgden Janne Caals (H-Red Valentina P&A), Marie Hiele (Thun's Cruise) en Stieven van Bunder (Celestina du Cach Pot Z) voor Belgische top vijf klasseringen. In het 1m05 sprongen Ona Corthauts (Goudsmid van de Ponyhoeve) en Carole Moulart (Liza du Vieux Chene) in de top vijf. In het 95 cm kon Janne Caals (Quirinus vd Poenjaard) de overwinning op haar naam schrijven. 

Klik hier voor alle resultaten