Cyril Cools en Dirk Demeersman moeten internationaal podium voor zich dulden in Grote Prijs Bonheiden

Cyril Cools en Dirk Demeersman moeten internationaal podium voor zich dulden in Grote Prijs Bonheiden

Op zaterdag avond stond de CSI2* Grote Prijs op het programma in Bonheiden. Uiteindelijk moesten Cyril Cools en Dirk Demeersman een internationaal podium voor zich dulden.

In de basis hadden enkele combinaties het moeilijk met de toegestane tijd. Uiteindelijk kwamen er 10 duo's aan de start van de herkansing. Uiteindelijk werd het een internationaal podium. Francois Xavier Boudant snelde naar de winst met de 15-jarige Ciento (Viento Uno W). Het paar bleef als enige foutloos onder de 38 seconden.

Op ongeveer een seconde verschil volgde Dayro Arroyave met de 11-jarige Ingmar (C-Ingmar) voor Daniel Deusser met Maya-S (Chacco-Blue).

Net buiten het podium kleurde de top vijf verder Belgisch. Cyril Cools sprong foutloos naar de vierde plek met de 12-jarige dochter van Cordino, Cloe Gp Z. Cools werd ook al op vrijdag 4e in de 1.40m hoofdrubriek. Voormalig Belgisch kampioen, Dirk Demeersman vervolledigde de top vijf met G'Majo van de Caloo Meerschen (Ugano Sitte). 

Eveneens in de top tien sprong Christophe Vanderhasselt met Ellipse de Lezellec (Kannan) naar de zevende plek in de prijzen.

Volledige uitslag

F. © ACP Pantel for Equnews