CSI Olvia: Guery en Thonon starten met top vijf klassering

CSI Olvia: Guery en Thonon starten met top vijf klassering

In Oliva ging de Gold competitie zonet van start met een 1m30 waarin er rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd. De winst ging naar Frankrijk: Tony Hanquinquant en Uthope de la Roque (v. Kannan) sprongen foutloos doorheen het parcours en stopten de chrono na 57,69 seconden. 


Rowen van de Mheen eindigde op de tweede plaats. Hij reed Hoznayo naar de finish in 59,51 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels. Elize van de Mheen was met Ferdinand B (v. Verdi TN) goed voor de derde plaats. De Nederlandse combinatie kon de nul behouden en klokte af in 61,59 seconden. 

Jérôme Guery reed op zijn beurt de BWP-hengst Nestor de Mariposa (v. Elvis ter Putte) naar de vierde plaats). Pius Schwizer en Coup de Ceur Pleville (v. Coeur de Nobless) vervolledigden de top vijf. 

Silver 1m35

In het 1m35 van de Silver competitie was er ook een Franse overwinning. Dit keer reed Alexis Goulet zijn Unyke (v. Ucello) foutloos doorheen de speedrubriek in 60,83 seconden. Hij was hiermee net geen seconde sneller dan Richard Vogel en Kill Bill Max (v. Toulon) die op de tweede plaats eindigden. Het duo liet het hout onaangeroerd en finishte in 61,73 seconden. Florence Schwizer-Seydoux en Starlette de Maillet (v. Vesuvius van het Moeshof) vervolledigden de top drie.

Mark Mcauley (Danslevent de Carles) en Virginie Thonon (Dayton Sitte) eindigden op plaatsen vier en vijf. Lieven Devos (Fiorucci), Niels Bruynseels (Highlife 25) en Olivier Philippaerts (Miro) konden zich ook klasseren.

6-jarigen

Bij de 6-jarigen was Oleksandr Prodan de beste. Hij reed Silver Kazam (v. Kannan) foutloos doorheen de tweede fase en stopte de chrono na 31,26 seconden. Serena Curcio eindigde zowel op de tweede (Taormina del Leon d'Oro) als op de derde (Sandra Girl) plaats. 

Koen Vereecke zorgde voor de beste Belgische prestatie: hij reed Nashville van't Leeuwerikenhof Z (v. Nabab de Reve) naar de zevende plaats.

Klik hier voor alle resultaten