CSI Oliva: Demuynck en Schmidt laten Brabançonne weerklinken

CSI Oliva: Demuynck en Schmidt laten Brabançonne weerklinken

Deze ochtend werden er in Oliva alvast verschillende rubrieken gesprongen en de Belgen zorgden ervoor dat de Brabançonne meermaals door de luidsprekers galmde. 

1m30 Bronze 

Freddy Demuynck schreef het 1m30 van de Bronze competitie op zijn naam. Hij reed Armageddon vh Leeuwerikenhof (v. Amour He van't Leeuwerikenhof) foutloos doorheen deze speedrubriek en klokte af in 64,88 seconden. Hiermee bleef hij de Duitse Linda Naeve-Haht voor die met Canto de Caretina (v. Canto 16) op de tweede plaats eindigde. Deze combinatie slaagde erin om de nul te behouden en finishte in 67,96 seconden. Joanne Mcglory en Xena 16 (v. Warrior) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 68,94 seconden. 

Sara Lindroos (Conceana PS) en Noona Wildfang Linde (Lehar) vervolledigden de top vijf op de vierde en de vijfde plaats. Andere klasseringen waren er in deze rubriek voor Jérôme Guery (Mirabelle) en Patricia Guery (Nistria d'O). 

1m35 Gold

In het 1m35 dat direct op tijd gereden werd, ging de winst ook naar een Belgische combinatie. Jerome Schmidt reed Etoille foutloos rond in 53,64 seconden. Jérôme Guery en Nestor de Mariposa (v. Elvis Ter Putte) eindigden op de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en klokten af in 55,66 seconden. Ricardo Pisani maakte de top drie compleet. De Italiaan reed Seronera (v. Chacco Blue) foutloos doorheen het parcours in 57,19 seconden. 

Julien Epaillard (Cheyenne d'Auge) en Patrick van der Schans (Heavy Plot) eindigden op plaatsen vier en vijf. Andere Belgische klasseringen waren voor Lieven Devos (Eldorrado Mvnz), Olivier Philippaerts (Mr. Idol S) en Niels Bruynseels (Matador).

1m40 Silver

In het 1m40 van de Silver competitie ging de overwinning naar Duitsland: Gerrit Nieberg reed Baynounah Fbh (v. Numero Uno) foutloos naar de finish in 61,86 seconden. Hij bleef hiermee Richard Vogel voor die met Stardust degli Assi (v. Sandro Boy) de tweede plaats voor zijn rekening nam. Het duo kon een foutloze ronde springen en finishte in 63,24 seconden. Steve Guerdat en Claritender (v. Clarimo) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 63,43 seconden. 

Florence Schwizer-Seydoux (Starlette de Maillet) en Romy Herzig (Chamonix de Reve) vervolledigden de top vijf op de vierde en de vijfde plaats. Virginie Thonon zorgde hier voor de beste Belgische prestatie. Zij reed Dayton Sitte (v. Ogano Sitte) naar de zevende plaats door in 66,00 seconden een foutloze ronde te springen.

Klik hier voor alle resultaten