Corona-blog met Jeroen De Winter: "Springen met Pegase was het hoogtepunt van mijn dag!"

Corona-blog met Jeroen De Winter: "Springen met Pegase was het hoogtepunt van mijn dag!"

Deze week geeft Jeroen de Winter ons een inkijk in zijn Corona-leven. Hij geeft aan dat het hoogtepunt van zijn dag vandaag springen met Pegase was...

Dag Equnews,

Ik ben mijn dag op dezelfde manier begonnen als de voorbije dagen. Ik heb heel de voormiddag gereden. Vier paarden dressuurmatig en daarna drie waarmee ik gesprongen heb. Ik probeer de jonge paarden nu toch regelmatig wat te springen zodanig dat zij tijdens deze periode toch wat progressie maken.

Mijn vader is ondertussen met een vijfjarige Cornet Obolensky uit Classic Touch (GP merrie van mijn neef Thibeau Spits) weg om ze te laten spoelen. Ze had twee embryo’s van Leandro. Hopelijk lukt het overplaatsen naar de draagmerrie nu ook! ‘s Middags ben ik thuis snel even iets gaan eten en dat heb ik gecombineerd met even twee paarden te rijden bij Stal Ceulemans.

Terug aangekomen bij mij op stal stond Katinka vh Valenberghof op me te wachten om even te springen. Katinka is de grand-prix merrie van de Fransman Harold Boisset. Harold is al jaren een goede klant van ons en hij heeft zijn vier grand-prix merries naar ons toegebracht om ze tijdens deze corona-tijd allemaal te spoelen met Pegase. We houden de merries dressuurmatig in het werk en om de tien dagen spring ik ze een keertje. Zo blijven de merries fit om nadien de competitie terug te hervatten. Na Katinka reed ik Gretel even en daarna was het de beurt aan Pegase. Mijn vader wou hem toch ook nog eens een keertje zien springen. Hij sprong super, echt genieten!

Toen mijn paarden gewerkt waren, kwam Sébastien De Neys nog even parcours trainen met zijn pony en zijn paard. Sébastien is een achterneefje van me. Hij komt één keer per week trainen bij ons en dan help ik hem altijd even. Leuk om met zo’n gemotiveerd jong ruitertje bezig te zijn.

Mijn dag zit erop.

Tot morgen! Jeroen