Constant van Paesschen moet Julien Epaillard voorlaten in Gold 1.45m GP kwalificatie van Oliva

Constant van Paesschen moet Julien Epaillard voorlaten in Gold 1.45m GP kwalificatie van Oliva

In het Spaanse Oliva wordt er nog steeds druk gesprongen op de Mediterranean Equestrian Tour. In de Gold Grand Prix kwalificatie was het de beurt aan onze landgenoot Constant van Paesschen om de Belgische eer hoog te houden. In de Silver 1.40m proef kon België wederom rekenen op Benny Naessens om naar een podiumplaats te rijden. 

De Gold 1.45m GP kwalificatie, die eveneens meetelde voor de Longines Ranking, zag zo'n achttien foutloze combinaties passeren. Julien Epaillard bewees er weer in uitstekende doen te zijn en reed in het zadel van Billabong du Roumois (v. Mylord Carthago*HN) naar de eerste plaats. Hij noteerde een razendsnelle tijd van 24,00 seconden die niemand meer kon kloppen. Constant van Paesschen werd met Veronese Teamjoy (v. Toulon) naar een tweede plaats verwezen met een tijd van 26,04 seconden. De Britse Harry Charles en Stardust (v. Chacco-Blue) vervolledigden het podium met een tijd van 26,23 seconden. 

De rest van de top tien werd sterk aangevuld door de Belgische springruiters. Zowel Axel Vandoorne (Ma-Belle vh Eegdeken) als Leonie Peeters (Tinkoucha Hero Z), Bart Clarys (Joie de Toulon) en Lieven Devos (Inca's Big Think) zorgden nog voor Belgische klasseringen. 

De Silver 1.40m proef zag ook enkele mooie Belgische klasseringen. Zo reed opnieuw Benny Naessens (Kannavara Z) naar een podiumplaats en verzekerde brons. Leon Brutsaert (Frodo Vd Withoeve Z), Vincent Lambrecht (Catwalk Harry), Constant van Paesschen (Ole Campione du Roton), Louise Losfeld (Fabulous), Thibault Philippaerts (Cap du Marais en tot slot Gilles Detry (Catwalk Vas Y Picobello Z) zorgden voor Belgische top tien klasseringen in deze Silver rubriek. 

Jules Denutte snelde in de Bronze 1.30m proef naar de overwinning. Hiervoor kon hij rekenen op Halinka (v. Cabrio van de Heffinck) om de winnende tijd van 64,37 seconden neer te zetten. 
Klik hier voor de resultaten.