Constant van Paesschen in top tien van Grand Prix in Abu Dhabi

Constant van Paesschen in top tien van Grand Prix in Abu Dhabi

In Abu Dhabi werd zonet de CSIO5* Grand Prix gereden. De eerste omloop bleek niet van de makkelijkste te zijn. De eerste foutloze combinaties lieten lang op zich wachten. Uiteindelijk waren er negen ruiters die door mochten gaan naar de jump-off. Constant van Paesschen viel net buiten die negen geselecteerden maar behaalde wel een knappe tiende plaats. 

Constant van Paesschen reed met zijn BWP'er Isidoor van de Helle (v. Canturo) naar een mooie tiende plaats in het klassement. Wilm Vermeir zag met Iq van het Steentje een balk op de grond vallen in de eerste fase en werd dus ook weerhouden van de jump-off. 

Shane Breen en BWP-ruin Z7 Ipswich (v. Carembar De Muze) reed foutloos over de finish in 36,68 seconden en ging hierdoor naar huis met de overwinning. Abdullah Alsharbatly en zijn vijftienjarige BWP'er Hunter C (v. H&M Cabrio van de Heffinck) nam met een tijd van 37,12 seconden te tweede plaats voor zijn rekening. Khaled Abdulrahman en zijn elfjarige KWPN-ruin Grunnerger Kwiebus (v. Ustinov) vervolledigden het podium met een tijd van 38,24 seconden. 

Henrik von Eckermann (Glamour Girl) noteerde de snelste tijd van 34,45 seconden maar zag de balk van de laatste sprong naar beneden vallen. Oliver Lazarus (Butterfly Ennemmel) werd vijfde. 

Klik hier voor de resultaten.