Cis Van Hoydonck start met winst en Aurelia Guisson met zilver in Fontainebleau

Cis Van Hoydonck start met winst en Aurelia Guisson met zilver in Fontainebleau

In Fontainebleau maken de Belgische jeugdruiters zich op om vanaf morgen te schitteren in de Nations Cups. Vandaag gaf Cis Van Hoydonck met zijn overwinning alvast het startschot van wat hopelijk een uitstekende week zal worden op Franse bodem. Daarnaast was ook Aurelia Guisson meteen in uitstekende doen en snelde ze naar een tweede plek. 

In de CSIU25 1.25m rubriek snelde Cis Van Hoydonck met Prieeltje van St. Anneke (v. Apple Juice) in 29,62 seconden naar de eerste plaats. Hiermee was hij Iris De Fontenay met Cafeine D'Ick (v. Telstar de la Pomme) net te snel af. Het Franse duo tikte de klok af op 30,63 seconden. Come Halut en Usuaia San volgden op de derde plek met een tijd van 31,55 seconden. 

Annabelle Pieyre (Carlina Des Vergers Z) en Lucie Santoro (Coco Boy Dorchival) eindigden vierde en vijfde. 

Aurelia Guisson op podium van CSIOYJ 1.30m rubriek 

Noa Verel mocht voor eigen publiek de ereronde leiden in deze 1.30m rubriek. In het zadel van Urbane De Ribaudiere (v. L'arc de triomphe) tikte ze de klok af op 30,99 seconden. Aurelia Guisson en Berlini From Second Life Z (v. Berlin) volgden op twee met een tijd van 31,86 seconden. De top drie werd aangevuld door Paula Pahl met Easy Kolibra MO (v. Espatako) in een tijd van 33,12 seconden. 

Anastasia Nielsen (Echos Son Z) werd vierde en verwees hiermee Red Morgan (True Blue IIII) naar de vijfde plek. 

Klik hier voor de resultaten.