Christophe Vanderhasselt wint 1.50m GP kwalificatie Sentower Park

Christophe Vanderhasselt wint 1.50m GP kwalificatie Sentower Park

In totaal kwalificeerden acht combinaties zich voor de barrage van de 1.50m GP kwalificatie bij het Sentower Park. Twee combinaties beslisten de herkansing niet te starten.  Voor eigen publiek won Christophe Vanderhasselt de rubriek.

Eerste aan de start in de barrage was de Amerikaanse Adrienne Sternlicht met de 14-jarige Cristallo 7-dochter, Cristalline. Het paar zette de toon met een foutloze omloop in 46,27 seconden. Bernardo Alves volgde met de sBs-hengst, El Torreo de Muze (Taran de la Pomme) en verbeterede de chrono meteen met ruim drie seconden. 

De chrono werd keer op keer verbeterd. Derde starter, Christophe Vanderhasselt dook meteen ruim twee seconden on de de tijd van Alves en nam zo de leiding over met de 10-jarige Zangersheide-ruin, Arhturo de Sarlar Z (Breemeersen Adorado).

Lorenzo de Luca deed een verwoede poging de chrono van Vanderhasselt te verbeteren maar strandde uiteindelijk op de derde plek. De Luca plaatste zich uiteindelijk op de derde plek in het zadel van de 10-jarige Scuderia 1918 Highlight W (Berlin). Jens Vandenberk sprong als laatste starter alsnog naar de tweede plaats met Faldiano (Heartbreaker) onder het zadel.

Uitslag

F. © Sentower Park