Christophe Vanderhasselt en Dimme D'haese scoren in 1.40m kwalificatie Kronenberg

Christophe Vanderhasselt en Dimme D'haese scoren in 1.40m kwalificatie Kronenberg

In Kronenberg heeft Christophe Vanderhasselt deze ochtend zich laten opvallen. De Belgische springruiter sprong met Thunatellie Z in de 1.40m kwalificatie naar de vierde plaats. Proefwinst kwam op naam van Elliott Gordon met de 8-jarige Amelie (A La Carte NRW). Bij de jonge paarden scoorde Jerome Schmidt.

Gordon en de dochter van A La Carte Nrw bleven als enige foutloos onder de 63 seconden. Op minder dan één seconde verschil volgde Yuri Mansur  in het zadel van de achtjarige Clariquada T (Clarimo) voor Wout-Jan Van der SChans met de KWPN-merrie, Habrina (Eldorado vd Zeshoek).

De top vijf kleurde verder Belgisch met Christophe Vanderhasselt en zijn 9-jarige Zangersheide-merrie, Thunatellie Z (Thunder vd Zuuthoeve) op vier. Landgenoot Dimme D'Haese volgde met Next Funky de Muze (Elvis ter Putte) foutloos op de vijfde plek. 

Jerome Schmidt is Belgische sterkhouder bij jonge paarden

In de rubriek voor zeven en achtjarigen hield Berber Dijkman de concurrentie achter zich met de 7-jarige KWPN-merrie, Lady Van 't Santbosch (Eldorado vd zeshoek, fokker: E Santing). In deze rubriek rechtstreeks op tijd hield Dijkman, Yuri Mansur met Doctrina (Indoctro) onder het zadel. Samen met de merrie van Bianca Haegler bleef de Braziliaan, Joost Martens en de BWP-merrie, Qui Vive Van het Elkenhof (Chacon LS La Silla, fokker: Elkenhof BV) voor.

Opnieuw kleurden de vierde en vijfde plaats Belgisch. Jerome Schmidt strandde net buiten de top drie op de vierde plek met Quamar D'AS (Elvis ter Putte, fokker Alwin Schmidt). Gregory Wathelet volgde met de zoon van Cornet Obolensky, Fahrenheit de Vains op de vijfde plaats.