Chloé Hoste en Clémentine Lux starten met winst in Lier

Chloé Hoste en Clémentine Lux starten met winst in Lier

Na haar sterke prestaties in Opglabbeek zet Chloé Hoste de zegereeks verder op eigen terrein. In het Azelhof sprong de amazone meteen naar de winst in de 1.40m U25 rubriek, met haar Valeriane de Moyon. Wat later volgde Clémentine Lux met de overwinning in de hoofdrubriek voor ponyruiters. De 1.30m-winst van de U25 rubriek ging naar Anouk Devos. 

Hoste en de 15-jarige SF-merrie bleven ruim één seconde voor op Vanessa-Joy Näegele met KWPN-merrie, Koko (Namelus R). Het Belgisch feest volgde in de ranking met Nikita van der Meerschen en de 11-jarige sBs-merrie, Honesty Chavannaise (President).

Het duo werd opgevolgd door Camille Biebuyck die in het zadel van Joline de Fremis (Boyfriend du Seigneur) voor bleef op Sofia Walravens met Babbelou du Bois Pinchet (Baloubet du Rouet).

West-Vlaming, Nicolas Lambrecht vervolledigde de Belgische vreugde. Lambrecht sprong met Karel Cox', Pippa van de Zandhoeve (MArius Claudius) naar een zesde plek.

Clémentine Lux en haar opvallende Bounty grepen de overwinning in de CSIP 1.20m proef. Het paar bleef ruim twee seconden voor op Robin Vermeir die haar Extrait de Tatowin de Tinmont (Furlzey Fox Trot) onder het zadel had. Thibault de Waele werd op de Kantje's Fahran-dochter, Regina-Drum van het Juxschot derde. De Belgische zegereeks werd besloten door Kirsten Franken en Magic Lady vd Ossenhoek, een 9-jarige Lomansheide Brent-merrie.

Niels van Rossem scoorde met Tesla van het Klavertje (Ulk d'Ete) de negende plaats voor Fien Massagé en Krusader van Orchid S (Kanshebber). 

Anouk Devos stuurt Caspar CB naar de 1.30m-winst bij de U25

Anouk Devos reed in het zadel van de Numero Uno-hengst, Caspar CB, naar de winst. Brent de Schrijver volgde haar op de voet met Queen B Prinseveld Dsc (Rock 'N Roll Semilly). Op drie zagen we hier Jules Denutte met Gaviotta Pommex Cdl (Gangster de Longchamps). Plaats vier en vijf waren respectievelijk voor Robin Vermeir met Diamantina Z (Diamant de Semilly) en Camille Biebuyck met Kenya van de Kleinheide (Thunder van de Zuuthoeve). 

1m15-goud voor Estelle van Tricht bij de U25 

Samen met Ferra van den Bisschop (Vigo d'Arsouilles) snelde de amazone naar het goud. De Duitse Nick Armbruster volgde haar met L.B. Culture III (Colman) en eindigde tweede. Op drie verscheen een Nederlands duo: Caitlin Snel deed het met de KWPN-ruin Canny Blue (Mr. Blue).

Uitslag


F. © Jan Hoste