CDI4* Lier: Larissa Pauluis verdedigt Belgische eer in Grand Prix

CDI4* Lier: Larissa Pauluis verdedigt Belgische eer in Grand Prix
Het Azelhof in Lier staat deze week niet in het teken van de jumpingsport maar de dressuurruiters krijgen dit weekend de kans om hun kunnen te tonen. Deze namiddag kwamen de CDI4* ruiters in actie voor hun Grand Prix. De overwinning kwam in handen van de Zweedse amazone Therese Nilshagen. Zij reed Dante Weltino Old (v. Danone 4) naar een totaalscore van 75,544%. 

Voor Juliette Ramel en Buriel KH (v. Osmium) was er een tweede plaats. Deze combinatie was ook vanuit Zweden naar België afgezakt. Hun Grand Prix werd door de jury met een totaal van 75,239% beloond. Dorothee Schneider en Sisters Act MT Old (v. Sandro Hit) vervolledigden de top drie. Zij kregen een totaalscore van 73,609% achter hun naam. 

Larissa Pauluis zorgde voor de beste Belgische prestatie. Zij rekende op Flambeau (v. Ampere) om 71,565% bij elkaar te rijden. Yvonne Österholm en Ironman H (v. Bordeaux 28) vervolledigden de top vijf.

Eerder vandaag scoorden de Belgische amazones ook al in de CDI1* Small Tour Intermediate I. De overwinning moest ze aan Charlotte Fry laten maar Jennifer Reimer zorgde met Daiquiri Royal (v. Dancier) voor de tweede plaats. Het duo scoorde 70,471%. 

Isabel Cool en Herr Charmeur Coolhorses (v. Charmeur) namen op hun beurt de vijfde plaats voor hun rekening. Het duo kreeg een totaalscore van 69,177% achter hun naam. Voor Jorinde Verwimp en Colddream vd Kempenhoeve (v. Jazz) was er tot slot een zesde plaats.

Ook in de GPS van de CDI3* competitie was Larissa Pauluis de Belgische sterkhoudster. Dit keer reed ze First Step Valentin (v. Vitalis) naar de overwinnning. Haar Grand Prix Special werd door de jury met een totaal van 71,489% beloond.

Voor de Zweedse Malin Wahljamp-Nilsson was er een tweede plaats. In het zadel van Bergsjoholms Valbonne (v. Blue Hors Zack) reed ze naar een totaalscore van 71,341%. De Nederlandse Gerdine Maree en Holiday (v. Dream Boy) vervolledigde de top drie. De 11-jarige KWPN-ruin danste naar een totaal van 69,723%. 

Laurens Vanderbeeken (Gamin van het Waterhof) en Thibault Vandenberghe (Santiago Song) konden zich op de vijfde en zesde plaats klasseren. Zij scoorden respectievelijk 68,085% en 67,893%.

Klik hier voor alle resultaten