CDI Lier: Laura De Graeve pakt zilver in de U25 Intermediate II

CDI Lier: Laura De Graeve pakt zilver in de U25 Intermediate II

In Lier wordt deze week internationaal dressuur gereden. Vandaag stonden de openingsrubrieken op het programma, waarin de jeugd meteen mocht aantreden. 

In de U25 Intermediate II stond de beste Belgische prestatie op naam van Laura De Graeve. Met Charlie behaalde ze een totaalscore van 68,677% en mocht zo het zilver in ontvangst nemen. Het duo moest daarbij de Duitse Alexa Westendarp met Four Seasons FRH voor zich dulden. Met een score van 72,206% mochten zij de ereronde leiden. De Hongaarse Jazmin Yom Tov en Hexagon's Grandville maakten het podium compleet. 

Bij de Young Riders stonden er zelfs twee Belgen op het podium, al was de winst opnieuw voor Duitsland. Dit keer was het Jana Lang die met Baron de winnende score van 74,853% behaalde. Op het podium werd ze vergezeld door Amber Van Den Steen met Fame (73,627%) op twee en Jette De Jong met Heavenly Charming (71,519%) op drie. 

Bij de Pony's was het Liezel Everars die de Belgische eer hoog hield met FS Capelli de Niro op een tweede plaats. Duitsland ging dankzij Rose Oatley en Daddy Moon ook in deze proef met de overwinning aan de haal. Mette Dahl en George Clooney B.S verzekerden voor Groot-Brittannië het brons. 

Tenslotte scoorden Max Van Durme (Imke Niki V.S) en Amber Hennes (Allegro vh Trichelhof) top vijf plaatsen in de Children's rubriek. 

Klik hier voor alle resultaten.