Catherine Roosbroeck springt naar zilver in CSI3* Finale Silver Tour Samorin

Catherine Roosbroeck springt naar zilver in CSI3* Finale Silver Tour Samorin

Vandaag stonden er een hele hoop finales op de planning in Samorin, waarbij ook enkele Belgen aan de start kwamen. Al snel werd duidelijk dat zij niet voor niets naar de Slowaakse stad waren afgezakt, want in de finale van zowel de CSI3* Bronze Tour, als de CSI3* Silver Tour kleurde de top vijf licht Belgisch. Daan Bernaerts plaatste zich met Kojak V V B (Nabab de Reve) net naast het podium in de Bronze Tour, waarna Catherine Roosbroeck op de rug van Miles (Emerald) zilver bemachtigde in de Silver Tour.

In de hoofdarena werd vanmiddag de finale van de Silver Tour over een hoogte van 1.45m verreden. Deze proef werd gewonnen door de Duitser Richard Vogel, die de 11-jarige Westfaler ruin Caramba 92 (Comme IL Faut 5) in een tijd van 45.27 seconden als snelste door de barrage stuurde. Catherine van Roosbroeck volgde op een ruime 2 seconden van Vogel en plaatste zich met Miles knap tweede. Het brons ging naar Jana Wargers en Clash Royale (Clarimo).

Uitslag CSI3* Silver Tour final 1.45m

Daan Bernaerts op vier in CSI3* Finale Bronze Tour over 1.35m

De overwinning in de Bronze Tour ging naar Ivan Dalton en de SF merrie Damoiselle du Mesnil (Ogrion des Champs). De Ier klokte in de barrage een ruime seconde voor de Britse Millie Allen en de BWP ruin Odarco Van D'Abelendreef (Darco) af. Brons in deze finale was voor de Italiaanse Frncesca Arioldi en Daytona 500 (Diamant de Semilly). 

Daan Bernaerts bleef ook dubbel nul, en in een tijd van 43.66 seconden was hij met Kojak V V B goed voor de vierde plaats. De top vijf werd afgesloten door Marcel Wolf op de rug van Aero vh Oosterhof z (Air Jordan Z).

Uitslag CSI3* Bronze Tour Final 1.35m

Ook in de CSI2* Small Tour finale over 1.25m reed Daan Bernaerts al in de prijzen. In het zadel van de 7-jarige Pavana van het Merrethof (Fantomas de Muze) scoorde hij een elfde plaats, en met de 8-jarige Frieda (Conthargos) behaalde hij ook nog een zeventiende plek.

Uitslag CSI2* Small Tour Final 1.25m