Cassio Rivetti wint Major League Grand Prix. Belgische paarden schitteren!

Cassio Rivetti wint Major League Grand Prix. Belgische paarden schitteren!

Gisteren werd op de grote graspiste de CSI5* Grote Prijs van de Major League Show Jumping afgewerkt. Uiteindelijk was er geen houden aan Cassio Rivetti met Alanine de Vains. Het duo won de Grote Prijs met duidelijke overmacht. De CSI2* Grand Prix kwam op naam van Nayel Nassar met Oaks Redwood.

Van bij het begin van de herkansing zette Rivetti de toon. De jonge springruiter snelde meteen razendsnel door de finish met de 11-jarige merrie. Verschillende topruiters probeerden de tijd van 43,87 seconden te verbeteren maar slaagden daar niet in.

"Dit is echt geweldig om hier te winnen. Zeker nu mijn familie ook aanwezig was om te kijken. Ze zijn mijn grootste supporters. " vertelt Rivetti na afloop. "Mijn vrouw komt speciaal van Europa overgevlogen om me hier te steunen! Ik ben haar echt dankbaar."

"Alanine is echt een super leuk paard. Ze speelt tussen de hindernissen in wat het soms moeilijk maakt haar correct te plaatsen. Maar ze lost het ook zelf op. In de eerste lijn kwam ik door haar speelsheid wat dicht op de stijl, maar ze zorgde ervoor dat we van het hout af bleven."

Op het podium volgde Conor Swail met Count Me In voor Adrienne Sternlicht met Bennys Legacy.

Samen met Eugenio Garza Perez wist de Belgische Victer Finn DH Z (Va -Vite) zich op de zesde plek te plaatsen. De zoon van Va-Vite komt uit de fokkerij van de familie Ceulemans en sprong tot 2016 met Belgisch kampioen Jos Verlooy. Ook McLain Ward en Kasper van het Hellehof plaatsten zich in de top tien.