Carton-Grootjans, Demeersman en De Winter sprokkelen rankingpunten in Opglabbeek

Carton-Grootjans, Demeersman en De Winter sprokkelen rankingpunten in Opglabbeek

In Sentower Park werd een drukke internationale dag zonet afgesloten met de Longines Ranking van de CSI2* competitie. Er werd over een hoogte van 1m45 gesprongen. Van de 76 deelnemende combinaties, konden er zich tien voor de barrage plaatsen. Een barrage met tien moest dus uitsluitsel bieden over de winnaar. 


In die barrage domineerden de Nederlanders. Ze namen vrijwel de volledige top vijf in beslag. De winst ging naar Maikel van der Vleuten. Hij kon met Dana Blue (v. Mr. Blue) een foutloze ronde springen in 36,62 seconden. Hiermee was hij sneller dan Jack Ansems die met Flier Fluiter (v. VDL Zirocco Blue) op de tweede plaats eindigde. Deze Nederlandse combinatie sprong een foutloze ronde en finishte in 38,90 seconden. Willem Greve en Grandorado TN (v. Eldorado vd Zeshoek) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 39,97 seconden. 

Noora Forsten (Con Caya) en Loewie Joppen (Hantano) vervolledigden de top vijf op de vierde en de vijfde plaats. 

Ann Carton-Grootjans (Kai Licha de Carmel), Dirk Demeersman (G'Majo van de Caloo Meerschen) en Jeroen de Winter (L'Innocence van't Meulenhof) konden zich ook in de top tien klasseren. 

Klik hier voor de resultaten