Caro Brys scoort in Nations Cup Nederland

Caro Brys scoort in Nations Cup Nederland

Afgelopen weekend waren de Belgische studentenruiters aanwezig tijdens de Nations Cup wedstrijd in Nederland. Voor België bleek Caro Brys de sterkhouder in het gecombineerde onderdeel en het

Groot-Brittannië was ijzersterk in alle disciplines met een team bestaande uit drie debutanten: Betty Baker, Freya Gaitskell en Amy Stewart. Team goud in het gecombineerde klassement en brons in zowel de dressuur als het springen. Daarnaast individueel goud voor Betty en tevens de hoogste stijlscore in het springen. De hoogste stijlscore in de dressuur was voor Freya. Na een spannende dressuurfinale tussen Ines Amoudruz (Zweden) en Ben Schulze (Duitsland) greep Ben het goud door zijn ijzersterke Lichte Tour proef op Ziteldo (Royal Dance x Rinaldo) van Mylene Spaak en prachtige kür op muziek op Don Diablo (Wynton x Houston) van Maaike Hofman.

Ben won tevens zilver in het gecombineerde klassement. De springfinale werd verreden tussen Caro Brys (België) en Alexander Wokaun (Oostenrijk) op Lev (Nubalu W.Z. x Concept) van familie Veldman en familie Limburg waarbij Alexander het goud won. Door haar goede dressuurprestaties won Caro ook brons in het gecombineerde klassement.

“We hebben een geweldig weekend gehad. De accommodatie was prachtig, het weer was goed, de paarden hadden veel kwaliteit en de ruiters reden met veel gevoel." vertelt de organisatie.