Canada wint met Belgische paarden CSIO4* Nations Cup in Wellington

Canada wint met Belgische paarden CSIO4* Nations Cup in Wellington

Er tekende op zaterdag avond een internationaal deelnemersveld present voor de CSIO4* Nations Cup in Wellington. Van de 22-jaar geschiedenis dat de landenprijs georganiseerd wordt heeft Canada zesmaal op het podium gestaan. De zevende keer was gisteren met de beker in de hand.

Elf teams kwamen aan de start met Argentinië, Australië, België, Brazilië, Canada, Chili, Groot-Brittannië, Ierland, Mexico, de Verenigde Staten en Venezuela. 

In de eerste omloop wist Canada drie foutloze omlopen neer te zetten dankzij Erynn Ballard met de 12-jarige KWPN-ruin, Gakhir (Spartacus TN), Tiffany Foster met Hamilton (Quadros 3) en Mario Deslauriers met de BWP-ruin, Emerson (Eldorado vd Zeshoek).Het laatste duo maakte geen enkele fout.

Ook Foster bleef tweemaal nul. "Het plan was gewoon nul springen," vertelt Foster na afloop. "Gelukkig was er een Canadees publiek om ons de nodige motivatie te geven..." Vierde combinatie, Beth Underhill en de 10-jarige Nikka vd Bisschop (Emerol NOP) moesten niet aan de start komen.

Op het podium volgde Brazilië op de tweede plaats voor de Ierse spring equipe.