Camille van de Lentakker Z en Puerto Rico van 't Roosakker zijn Cyclus kampioenen

Camille van de Lentakker Z en Puerto Rico van 't Roosakker zijn Cyclus kampioenen

Afgelopen weekend vond de laatste cyclus competitie plaats voor het Belgisch kampioenschap voor jonge springpaarden. Dit betekent dat de Cyclus kampioenen gekend zijn!

Met negen deelnames zijn het Dieter Laheynne en Puerto Rico van 't Roosakker (Kannan)  de winnaars van de cyclus.  Het paar sprong in de finale naar de derde plaats. Tim Van Den Broeck en Pepper van de Bucxtale (Chaman) volgen op de tweede plaats. Pepper is een nazaat van Chaman uit de halfzus van Charmeur van het Kloosterhof. Het duo  plaatste zich meermaals vooraan de prijsuitreiking op, oa. in Dilbeek, St-Niklaas, Ternat en Baudour. In de ranking volgt Wim Vinckx met Hadewyn van 't Ravennest (Comme Il Faut) op de derde plaats.

Tom Sneppe en Camille Van de Lentakker bij de zesjarigen

Tom Sneppe slaagde er ook dit jaar opnieuw in een heel constant parcours af te leggen. Dankzij de top klassering van Thierry Goffinet afgelopen weekend, wint Sneppe de cyclus voor zesjarigen met zijn eigen Camille Van de Lentakker Z (Comme Il Faut). Camille is een halfzus van Heroine van de Lentakker. Samen met de Oost-Vlaming imponeerde de merrie voornamelijk in St Niklaas, Ghlin, Ternat, Baudour en Wuustwezel.

Thomas Mertens en Danton van het Eelshof (Dallas VDL) volgt op de tweede plaats voor Nico Baerts met Qmusic Boy Van de Zavel (Golden Boy du Geer).


All rankings