Brian Moggre: "De beste combinaties ontstaan als paard en ruiter elkaar door en door kennen"

Brian Moggre: "De beste combinaties ontstaan als paard en ruiter elkaar door en door kennen"

Brian Moggre, een jong Amerikaans talent, schreef gisteren de kwalificatie van de CSI4* competitie op zijn naam. Hij rekende hiervoor op MTM Vivre Le Reve (v. Ustinov) aka Erkel. Na afloop sprak hij niets dan lof over zijn paard. "Erkel is echt mijn rots in de branding", klonk het. 

"Hij is een geweldig paard", gaat Moggre verder. "We waren met zeven in de barrage dus ik wist dat we een beetje druk moesten zetten op de combinaties die na ons aan de bak moesten. Ik vroeg hem om een tandje 'bij te steken' en dat deed hij. Ik ben er ook zeker van dat ik zaterdag nog altijd een fris paard in de Grand Prix zal hebben". 

"Na al deze jaren is hij echt mijn rots in de branding geworden", gaat Moggre verder. "Ik sprong mijn eerste internationale rubrieken met dit paard, mijn eerste Grand Prix, mijn eerste 3*, 4* en 5* wedstrijden... Het is de eerste keer dat ik zo een goede relatie met een paard heb en het lijkt erop dat die band elke dag sterker en sterker wordt". 

"Ik ken hem als mijn broekzak", voegt Moggre nog lachend toe. "Ik weet dus welke risico's ik kan nemen en wat ik best niet doe. We kennen elkaar door en door en dat heeft vandaag het verschil gemaakt. Je kan je paard natuurlijk erg goed kennen, de beste band ontstaat als je paard jou ook goed kent en precies begrijpt wat je bedoelt"; besluit hij.