Brecht Goossens heer en meester in Gold Grand Prix Lier

In Lier werd een driedaagse Gold weekend in Lier afgesloten met het hoogtepunt van het weekend: de Grand Prix over een hoogte van 1m45. 69 Deelnemers kwamen aan de start en zestien van hen konden de nul behouden in het basisparcours. Een barrage met dertien moest dus over de winnaar beslissen. In die barrage was het Brecht Goossens die zich tot Grand Prix winnaar kroonde. In het zadel van Laluna (v. Nabab de Reve) slaagde hij erin om een foutloze ronde achter zijn naam te noteren. Hij finishte in 41,98 seconden.

Hiermee bleef hij Michael Vreys voor die op zij beurt Chica Bomb van Plockroy Z (v. Comment vh Lindehof) naar de tweede plaats reed. Het duo kon de nul behouden en finishte in 42,41 seconden. Vincent Bouguignon en Prince of Bel Air van Euverbreake (v. Lavallino Ter Klomp) maakten de top drie compleet na een foutloze ronde in 42,69 seconden.

De vierde plaats ging naar Morten Djupvik. Kim Thiry en Chayne Z (v. Clarissimo Z) werden vijde na een foutloze ronde in 43,03 seconden.

In het 1m35 eerder die dag kroonde Bert Panneels zich tot winnaar. Hij zadelde Ogina vd Bisschop (v. Vigo d'Arsouilles) om in deze twee fasen rubriek naar de overwinning te rijden. Het duo kon de nul behouden en klokte af in 32,79 seconden. Morten Djupvik sleepte hier de tweede plaats in de wacht. Hij noteerde een foutloze ronde achter zijn naam in 34,10 seconden. Niki Geenens en Mc Gyver van't Ruytershof (v. Nabab de Reve) maakte de top drie compleet. Geenens stuurde haar BWP-er foutloos rond in 34,46 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Michael Vreys (Heideroosje van Plockroy Z) en Laure Smas (Kingsize STR).

In het 1m25 werd Rik Nauta de winnaar. Zijn Kia Maria vd Potaarde (v. Numero Uno) kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 30,74 seconden. Thomas Leemans en Petrouska Dm Z (v. Peppermill) volgden op de tweede plaats. Het duo noteerde een foutloze ronde in 31,90 seconden. Jorik Vervoort mocht op de derde podiumtrede plaatsnemen; Hij reed Route 55 (v. Diamant de Semilly) zonder springfouten naar de finish en klokte af in 32,40 seconden.

Lara Eggermont (Arachna van de Brouwershoeve Z) en Thomas Leemans (Lou van OLV Hove) werden vierde en vijfde.