Blessureleed bij Harry Charles' Borsato: "Een beetje een schok, maar hij is op de weg naar herstel ..."

Blessureleed bij Harry Charles' Borsato: "Een beetje een schok, maar hij is op de weg naar herstel ..."

Afgelopen zaterdag tikte Harry Charles' Borsato (Contendro I) zich aan tijdens de "Christmas Cracker" proef van de London International Horse Show. De 16-jarige KWPN ruin vertoonde daarop tekenen van kreupelheid vertoonde, waardoor Charles genoodzaakt was zijn parcours te staken. De Britse ruiter was fel geschrokken, maar de ruin is nu weer op weg naar herstel ...

De 16-jarige ruin, waarmee het Britse jeugdtalent vorig jaar nog de Grote Prijs van Londen op zijn naam schreef, wordt nu verder behandeld door het team van dierenartsen van de familie, maar de prognose is goed.

"Ik denk dat de eerste kreupelheid meer een pijnlijke steek was - hij had zijn peesbeschermers aan en je kon duidelijk zien waar hij had aangetikt. Hij werd een beetje met de hand gestapt terwijl hij in Londen bleef en hij loopt niet meer kreupel - hij sprong gisteravond zelfs op de vrachtwagen om naar huis te gaan en hij is nu weer thuis in zijn grote strostal. Hij werd vanmiddag onderzocht door dierenartsen en is op weg naar een goed herstel, dat niet lang meer zal moeten duren," zo vertelde Charles.

Bron: Horse & Hound