BK Dressuur: een dagoverzicht

BK Dressuur: een dagoverzicht

In Lier is het BK voor dressuurruiters nog steeds in volle gang. Vandaag kwamen er heel wat ruiters in actie. Bij de pony's ging de overwinning naar Liezel Everars. Zij scoorde een totaal van 73,314% in het zadel van FS Capelli De Niro (v. FS Champion de Luxe) en had zo een ruime voorsprong op haar eerste achtervolgers. 

Emilie Herweyers kwam het dichtst in de buurt. In het zadel van Don't Dream WE (v. Don't Worry) scoorde ze 70,828%. Elisabeth Leduc en Campsterhoven's Baldato (v. Vita Nova's Golden Boris) vervolledigden de top drie met een totaalscore van 70,457%. 

Bij de Junioren was Jette De Jong de beste. Zij rekende op Heavenly Charming (v. Charmeur) om naar een totaalscore van 73,059% te rijden. Michiel Nevelsteen reed op zijn beurt Lars van het Kristoffelhof (v. Florencio) naar de tweede plaats. Hun individuele test werd door de jury met een totaal van 69,706% beloond. Zara van Rijckeghem en Omg Quaterhit (v. Quaterdance) vervolledigden de top drie met een totaal score van 67,206%. 

Britt Gellens (Karnival Zee T) en Louise Brauwerd (Jerveaux de Baian) vervolledigden de top vijf.

Bij de Young Riders was Amber van den Steen de beste. In het zadel van Fame (v. Ampere) reed ze een totaal van 74,294% bij elkaar. Voor Karoline Sofie Vestergaard en Junior Hit (v. Sandro Hit) was er een tweede plaats. Zij scoorden 72,382%. Maud Adriaensen en Diva Noir SVB (v. Don Primaire) vervolledigden de top drie met een totaal van 68,941%. 

Clara Mourlon Beernaert (Furst Dior) en Britt Baranyai (Buffon) volgden op plaatsen vier en vijf.

In de Grand Prix van de U25 ruiters was Lore Vandeborne de beste. Zij kon in het zadel van ikke-Pia vd Bergerhoeve (v. San Amour) naar een totaal van 70,410% rijden. Ze werd door de jury unaniem als winnares aangeduid. Suraya Hendrikx en Black Beauty (v. Gribaldi) namen de tweede plaats voor hun rekening. Hun Grand Prix kreeg een score van 66,898%. Lauranne Lammens en Hilcara van het Vijverbos (v. Don Renoir) vervolledigden de top drie met een totaal van 65,103%. 

Laura de Graeve (Feuertanz) en Xanthe de Backer (Batiqar) vervolledigden de top vijf.

Bij de Children was Amber Hennes de beste. Zij scoorde in het zadel van Allegro vh Trichelhof (v. Apache vh Trichelhof) een totaal van 77,411%. Emilie GHerweyers en Kalegra C-Two DVB (v. Negro) namen de tweede plaats mee naar huis met een totaal van 76,518%. Lavinia Cox (Luis Gustavo 2) vervolledigden de top drie.

Flore de Winne schreef in de kleine Tour de Intermediaire I op haar naam. Zij reed Flynn (v. Fahrenheit) naar een totaal van 71,676%. Suraya Hendrikx en Dear Friend 2 (v. Danone 1) namen de tweede plaats mee naar huis. Laura Luten en J2I Lamborghini (v. Bravour B) vervolledigden de top drie met een totaalscore van 70,970%. 

Voor Isabel Cool (Herr Charmeur Coolhorses) en Anke Moordtgat (Dubliln) was er een vierde en vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten