Benny's on top met Naessens en Van de Walle bij de Peelbergen

Benny's on top met Naessens en Van de Walle bij de Peelbergen

Gisteren werd het startschot van de Pro Tour in het Peelbergen Equestrian Centre gegeven. Net over de grens was België alvast goed gerepresenteerd want in vier van de zeven rubrieken weerklonk de Brabançonne. De hoofdrubriek kwam op naam van Benny Naessens terwijl een rubriek lager een andere Benny bovenaan het klassement stond met Benny Van de Walle. 

De eerste dag werd afgesloten met een rubriek over 1.35m/1.40m. Die hoofdrubriek werd gewonnen door Benny Naessens. In het zadel van Kannavara Z (v. Kannan) hield hij de concurrentie ruim op afstand. Christof Deraedt zorgde voor het meeste weerwerk en kwam op twee met Litchi de La Liniere (v. Filou de Muze). Martin Sterzenbach werd derde op Cassin (v. Cassilano) en verbrak zo het Belgisch feestje want de Duitser hield zo Axel Vandoorne van het podium. Vandoorne werd vierde met Sensei Z (v. Hunters Scendro). 

Bij de geplaatsten vinden we nog Noémie Becker op negen met Havane GP Du Bois Madame (v. Conterno Grande) en Matthias Hens met Princess vant Heike (v. Cumthago C) op elf. 

De voorgaande rubriek stuurde de ruiters over 1.25m/1.30m. Daar hield Benny Van de Walle alle thuiscombinaties achter zich en snelde naar de winst op Da Silva (v. Diamant). De volledige top drie kwam in dezelfde seconde over de finish. De winnende tijd was 24,14 en werd het dichtst benaderd door Manon Hees die Karizona (v. F One Usa) in 24,64 naar het zilver reed. Brons ging naar Wiljan Laarakkers die in 24,75 de eindmeet kruiste op Cornet's Boy (v. Cornet Obolensky). 

Binnen de top tien noteren we nog een vijfde plaats voor Frederik Wuytack op Poppemieke JW Vd Moerhoeve (v. Vigo d'Arsouilles). Sam Polleunis werd zevende met Ona P (v. Kannan) voor Astrid Rooms die op negen eindigde met Quite Easy van t Paradijs (v. Taran de La Pomme). 

Johnny Stevens won met Quinta (v. Elvis ter Putte) over 1.15m/1.20m terwijl Sam Polleunis derde werd met Nina P (v. Thunder vd Zuuthoeve). Over 1m won Maurine Garnier met Darling Gp du Bois Madame. Ook in de 70cm/80cm waren er heel wat Belgische foutloze rondes. 

Alle resultaten