Benjamin Pieters en Thierry Goffinet vechten het uit in Gold Grand Prix Baudour

Benjamin Pieters en Thierry Goffinet vechten het uit in Gold Grand Prix Baudour

In Baudour wordt er al het hele weekend op Gold niveau gesprongen. Het weekend werd afgesloten met de 1m45 hoge Grand Prix en daarin reed Benjamin Pieters naar de overwinning. In het zadel van Okinawa van de Meerhoeve (v. Dieu Merci van T&L) slaagde hij erin om een foutloze ronde achter zijn naam te noteren. Hij stopte de chrono na 36,24 seconden. 

Hiermee bleef hij een andere snelle ruiter, Thierry Goffinet voor. Goffinet rekende op Caruso de Mignot (v. Diamant de Semilly) om in 36,43 seconden naar de tweede plaats te rijden. De derde plaats was voor Frederik De Donder weggelegd. Zijn Levana Stw van Poesthemhof (v. Fantomas de Muze) liet het hout onaangeroerd en klokte af in 36,97 seconden. 

Voor Florent Nicaise (Dayton Sitte) en Adam Carey (LB Crumble) was er respectievelijk een vierde en een vijfde plaats.

In het 1m35 was Jose Thiry de snelste. In het zadel van J-Fairway Du Breux (v. L'Arc du Triomphe) reed hij alle concurrentie naar huis door in 35,16 seconden een foutloze ronde te springen. Virginie Thonen en Junon de Prefontaine (v. Jamal vd Heffinck) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij noteerden eveneens een foutloze ronde achter hun naam en klokten af in 37,02 seconden. Christophe Leutenez maakte het podium compleet. Hij reed hiervoor Fire Rock du Lozon (v. Contendro) naar de finish in 37,17 seconden.

De vierde en vijfde plaats gingen naar Maxime Harmegnies (Forever du Givre) en Geoffrey Cobbaut (Caro T Z).

Klik hier voor alle resultaten