Belgium 'on fire' op EK dankzij Alexander Housen en Thibeau Spits

Belgium 'on fire'  op EK dankzij Alexander Housen en Thibeau Spits

Ook de Young Riders hebben de eerste ronde achter de rug tijdens het Europees kampioenschap voor de jeugd. Daarin  wisten zowel Alexander Housen als Thibeau Spits een podiumplaats te scoren. Tijd was 'key' want deze 1.45m rubriek werd als jachtparcours verreden.

De proefwinst kwam op naam van Jodie Hall Mcateer met de BWP-merrie, Kimosa van het Kritrahof (Chatman x Eros Platière). Het paar snoepte in het laatste deel van de proef ruim twee seconden van Alexander Housen's tijd. Housen volgde op de tweede plaats met Stoeterij Van De Helle's Casillas van de Helle (Casall x Corrado I).

Thibeau Spits zou Thibeau Spits niet zijn als hij zijn kans niet waagde op de eerste plaats. Een verwoede poging bracht de ruiter uit St-Katelijne-Waver uiteindelijk op de derde plek met de Casall-merrie, Classic Touch DH (mv. Corrado I).

Net buiten het podium plaatste Matthis Westendarp zich met Stalido (Stakkato) op de vierde plaats. Tamas Dömse en Conquistador (Contendros 2) volgden op de vijfde plek. Voor België haalde Emilie Conter met Balento C S (Balou du Rouet) de elfde plaats in deze table C jachtparcours.

Uitslag