Belgische studentenruiters winnen Nations Cup springen op Wereldbekerwedstrijd in Oud-Heverlee

Belgische studentenruiters winnen Nations Cup springen op Wereldbekerwedstrijd in Oud-Heverlee

De Belgische springruiters hebben goed gepresteerd tijdens de Wereldbekerwedstrijd voor studentenruiters die van 8 tot en met 10 april werd verreden in Oud-Heverlee. 

Ruiters uit vijftien verschillende landen streden om de felbegeerde titel van kampioen in zowel de dressuur, het springen als het gecombineerde klassement van de Student Riders Nations Cup (SRNC) in België. Het Belgische team springen bestond uit Brecht Rooms, Linde Van Boxstael en Anouk Meessens. Het Britse team bestaande uit Jazz Abraham, Emma Thomas en Alexa Palmer behaalden de zilveren medaille in de teamcompetitie. 

Tot slot sprong Brecht Rooms in het individueel klassement naar de vierde plaats. 

Jaarlijks vinden er zo’n vijf internationale wedstrijden plaats in Europa en Amerika. Hierbij reizen gemiddeld zo’n vijftien teams uit verschillende landen af om tegen elkaar te strijden in de dressuur en het springen.

Het bijzondere aan deze wedstrijden is dat er op (voor de ruiters onbekende) paarden wordt gereden uit het organiserende land. Er wordt gewerkt volgens een knock-out systeem waarbij het niveau toeneemt in elke ronde. De finales worden uiteindelijk op Prix St. Georges-niveau en ZZ-springen verreden. Je kan je opgeven als ruiter als je minimaal L2 dressuur en L springen geklasseerd bent of M eventing. Ook ruiters die uitblinken in één discipline (vanaf ZZ dressuur of springen) zijn welkom. De eerstvolgende Student Riders Nations Cup is van 7 tot 10 juli 2022 in Frankrijk.

Bron: persbericht/ Equnews 
Foto: © Kaeye Anné