Belgische ruiters domineren Youngster Tour Azelhof

Belgische ruiters domineren Youngster Tour Azelhof

In het Azelhof werden zonet twee rubrieken voor jonge paarden gesprongen en de Belgische ruiters domineerden beide rubrieken. In de rubriek voor 6-jarige oaarden reed Brecht Goossens naar de overwinning. Hij rekende op Oechie K om in 34,35 seconden een foutloze tweede fase af te leggen. 

Met deze tijd bleef hij Stijn Schuurmans voor die met Iliana van de Zuuthoeve (v. Toulon) de tweede plaats voor zijn rekening nam. Schuurmans kon een foutloze ronde springen en finishte in 35,17 seconden. Marcel Schneider en Inox Des Bruyeres (v. Diamant de Semilly) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 36,56 seconden. 

Joep Wenselaers (O'Neil de Yeselo) en Caro-Belle de Hornois (Oo Seven vd Molendreef) namen respectievelijk de vierde en de vijfde plaats mee naar huis. 

5-jarigen

Bij de 5-jarige paarden ging de overwinning naar Joep Wenselaers. Hij rekende op de Bamako de Muze dochter Pipa de Yeselo om in 36,96 seconden naar de finish te rijden. Hiermee bleef hij de Duitse ruiter Marcel Schneider. Schneider sprong een foutloze ronde in het zadel van Caezar (v. Capistrano 2) en finishte in 40,60 seconden. Chloé Ockerman en Kane vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 40,78 seconden. 

Geert van den Branden (Prada Stg) en Anaïs Gorus (Pimpernel van de V&D Stables) eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten