Belgische paarden scoren bij opening Gijon

Belgische paarden scoren bij opening Gijon

In het Spaanse Gijon is vandaag de CSIO5* gestart. In de eerste vijfsterren rubriek, een 1.40m parcours, hield Alexander Butler de concurrentie achter zich met de 11-jarige Upgrade-zoon, Dekato.

Alexander Butler hield als enige de chrono onder de 65 seconden. Samen met Dekato bleef de Ierse springruiter Ellen Whitaker met Diola (Locarno 62) voor. Het podium werd afgewerkt door de Franse amazone, Laurent Goffinet met onder het zadel Eric Polfliet's gefokte, Nimrod de Muze Z (Nabab de Reve).

Net buiten het podium sprong Samantha McIntosch  met de BWP-ruin, James S (Verdi) naar de vierde plek. Rodrigo Giesteira Almeida sprong met Gaga E d'Augustijn (Bustique) naar de vijfde plaats.

In de eerste proef van de dag, een Young Horses, won Jodie Hall Mcateer met de Corland-merrie, Mademoiselle-A. Samen met de BWP-merrie bleef de Britse nipt voor op Ellen Whitaker in het zadel van Hulahupe JR (VDL Bubalu). De Nederlandse springruiter, Hendrik-Jan Schuttert loodste zijn Hertogin van de Kouberg (Den Ham Blue R) naar de derde plek.

Alle resultaten