Belgische paarden kleuren Grand Prix podium van Wellington. Zoe Conter schittert op Amerikaans terrein!

Belgische paarden kleuren Grand Prix podium van Wellington. Zoe Conter schittert op Amerikaans terrein!

Op zaterdag werd in Wellington de 1.45m Grote Prijs van het CSI2* concours verreden. Na een barrage met elf kleurden de Belgische paarden het podium. Proefwinst was er uiteindelijk voor Nikko Ritter en Aquiles Del Caribe Z (Action-Breaker). In de  1.45m High Amateur liet Zoe Conter zich opvallen in de prijzen.

De Zangersheide-merrie komt uit de fokkerij van Mauricio Ruiz en bleef ruim één seconde voor op Zayna Rizvi en Exquise Du Pachis (Vagabond de la Pomme). De sBs-merrie, uit de fokkerij van Vincent Jourdan werd internationaal opgeleid door Francois Mathy Jr. Op de derde trede van het podium volgde Marie Hecart en Marc Kempeneers zijn gefokte Cartouche Vd Cumel (Contadoro van de Helle).

Het paar werd opgevolgd door Mac Cone en Zala di San Giovanni (Cornet Obolensky) en Lauren Esdale met Viamdos D'Avril (Diamant de Semilly). Enkel deze top vijf wist de herkansing foutloos af te werken.

McLain Ward en Quimi Del Maset domineren CSI4*

Eerder won McLain Ward de 1.50m hoofdrubriek in Wellington. In deze CSI4* proef snelde de Amerikaan met Quimi Del Masest (Quasimodo Z) voor Charlotte Jacobs en Rincoola Milsean (Aldatus). Het podium van deze proef werd afgewerkt door Rodrigo Pessoa en de BWP-ruin, Major Tom (Vagabond de la Pomme).

Net buiten het podium volgde Sean Jobin die met Coquelicot vh Heuvelland Z (Catoki), voor bleef op de Duitse springruiter, Richard Vogel en Cepano Baloubet (Balou du Rouet). De 11-jarige Z-hengst, Coquelicot komt uit de Belgische fokkerij van  Frans Nollet.

Zoe Conter springt opnieuw in de prijzen

Tijdens de dag loodste Zoe Conter haar vertrouwde Dawa De Greenbay Z (Diarado) naar de zevende plaats. Na een barrage met 7 sprong David Oberkircher met Upper (Diamant de Semilly) naar de winst. Slechts twee duo's wisten een dubbele nulronde neer te zetten. Jennifer Walters en Loretto 199 (Lord Ludwigsburg) volgden op de tweede plek.