Belgisch talent schittert op 5* WEF-podium

Belgisch talent schittert op 5* WEF-podium

In Wellington werd gisteren de laatste week van het Winter Equestrian Festival afgetrapt met een CSI5* 1.45m rubriek. McLain Ward ging maar huis met de overwinning en kreeg gezelschap op het podium van Petronella Andersson en Karl Cook die hun BWP-talenten naar een podiumplaats stuurden. 

 McLain Ward maakte met de dertienjarige Oldenburger Noche De Ronda (v. Quintender 2) een comeback nadat de merrie gerevalideerd is van een blessure. De twee schreven meteen de openingsrubriek van de week op hun naam. Het duo noteerde de winnende tijd van 30,81 seconden. Petronella Andersson kon rekenen op de BWP'er Nithard Van De Peerdenhoeve (v. Zirocco Blue VDL) om in een tijd van 30,99 seconden de tweede plek te verzekeren. Karl Cook stuurde de BWP-merrie Kalinka van't Zorgvliet in 31,77 seconden naar de derde plaats.  

Eugenia Garza Perez (Victer Finn DH Z) werd vierde en verwees hiermee Conor Swail (Errol) naar de vijfde plek. 

Belgisch Springpaard Hellcat (v. Cassander Van Het Bremhof) schitterde onder leiding van Paul O'Shea op de achtste plek. Daniel Deusser kon rekenen op het BWP-talent Kiana Van Het Herdershof (v. Toulon) om twaalfde te eindigden. 

Klik hier voor de resultaten.