Belgian Stallion Competition: Pieter Kenis wint met Commander Bond bij de zesjarige hengsten

Belgian Stallion Competition: Pieter Kenis wint met Commander Bond bij de zesjarige hengsten

In het Azelhof in Lier was het zonet de beurt aan de zesjarige hengsten om de piste te betreden. In tegenstelling tot de rubrieken voor vier- en vijfjarige paarden telt het sportaspect bij de zesjarigen wél mee. De ruiters en hun hengsten kregen een proef van 2 fasen voorgeschoteld. Zo'n 25 van de 38 deelnemers noteerden een dubbel foutloze omloop. 

Pieter Kenis en Commander Bond (v. Corrado I) reed als laatste combinatie de ring binnen en stootte Jan Vermeiren van zijn eerste plaats. Kenis reed de schimmelhengst over de finish in 30,17 seconden en kroonden zich tot winnaars van de Belgian Stallion Competition voor zesjarige paarden. Jan Vermeiren nam genoegen met de tweede plaats. Met Qualoubet Van 't Zorgvliet (v. Baloubet du Rouet) noteerde hij een tijd van 30,82 seconden. Nog een Vermeiren familielid wist een podiumplaats te bemachtigen. Dieter Vermeiren reed met Chouchou Jvh Z (v. Cigaret Jvh Z) over de meet in 30,95 seconden. 

Frederik Wuytack en Quaprice JW (v. Presley Boy) nam de vierde plaats voor zijn rekening. Dirk Demeersman zagen we vanavond al met een heleboel jonge hengsten aan het werk in Lier en ook met Cote D'Or Z (v. Carambole) noteerde hij een succesvolle ronde wat hem een vijfde plek opleverde. 

Een paar Cornet Obolensky hengsten sprongen in de kijker in deze rubriek. Zo sprong onder andere Wim Vinckx met Constantino van 't Ravennest een dubbel foutloze omloop en eindigde zesde. Ook Brecht Bille en Qornet Vd Bisschop toonden met een dubbel nul rondje dat Cornet Obolensky sterke talenten voortbrengt. 

Klik hier voor de resultaten. 

Foto: Houou Tomita