Belgen zesde in loodzware Landenprijs van Calgary. Zweden wint

Belgen zesde in loodzware Landenprijs van Calgary. Zweden wint

Gisteren werd de Rolex Nations Cup verreden in Calgary. Sterk team van het moment, Zweden, won er uiteindelijk de titel. Op het podium werd Zweden gevolgd door Zwitserland en onze noorderburen, Nederland.

Het was spannend tot het laatst in de Nations Cup in het Canadese Calgary. De vier ruiters van TeamNL gingen na de eerste manche gezamenlijk met Zweden aan de leiding met een foutloos resultaat. In de tweede manche kwam er voor Nederland 8 strafpunten bij. Zwitserland hield het resultaat van 7 strafpunten en ging daarmee het team onder leiding van Ad Wagemakers en Peter van de Waaij voorbij. Peder Fredricson zorgde ervoor dat Zweden de wedstrijd won. Hij kon zich slechts een fout permitteren en hield het daar ook bij.

Zweden won de Nations Cup met in totaal 4 punten. Aan de start kwam een sterke delegatie vertegenwoordigd door Jens Fredricson met de 11-jarige Markan Cosmopolit, Rolf-Göran Bengtsson met Ermindo w, Henrik von Eckermann in het zadel van Nababette Z en Peder Fredricson met Catch Me Not S

België zesde

De Belgen hadden het geluk niet aan hun zijde. Jérome Guery wist met de 12-jarige Azaria Dinero als enige Belg een foutloze ronde te scoren. In de eerste ronde hield het duo het hout in de lepels, maar tikte nadien 8 punten bij elkaar in de tweede ronde. Gilles Thomas en Calleryama (Casall) reden telkens één balk uit de lepels. Voor Nicola Philippaerts en Mr. Idol S was er iets minder geluk. Ook broer Olivier had het geluk niet aan zijn zijde en besliste met Le Blue Diamond v't Ruytershof om uiteindelijk de tweede ronde niet meer te starten.

Volledige uitslag