Belgen scoren in ochtendrubrieken Oliva: winst voor Berrittella

Belgen scoren in ochtendrubrieken Oliva: winst voor Berrittella

In Oliva werden er deze ochtend al drie rubrieken gesprongen en de Belgen zorgden voor verschillende klasseringen. In het 1m30 van de Gold competitie zorgde Loris Berrittella voor de Belgische overwinning. Hij reed Feoniki GB (v. Silverstone) foutloos naar de finish in 31,54 seconden. 

Met deze tijd was hij ruim de snelste. De Zwitserse Emilie Paillot volgde op de tweede plaats. Zij kon met Virgule du Touney (v. Quite Easy) de nul behouden en finishte in 33,44 seconden. De derde plaats was voor Gill Cools. Zij slaagde erin om met Gino vd Vrunte (v. Jokinal de Bornival) een foutloze ronde te springen en stopte de chrono na 33,68 seconden. 

Sammie Jo Coffin (Habraxis) en Remy Ellis (Good Friends) volgden op plaatsen vier en vijf.

Klik hier voor de resultaten

1m40 Bronze

In het 1m40 van de Bronze competitie reed Mathieu Guery naar de tweede plaats. Hij kon in het zadel van de 9-jarige BWP-merrie Luna Aeg de nul behouden en finishte in 26,50 seconden. Hiermee moest hij enkel Josephine Christian Jacobsen voorlaten die met Dakar (v. Utrillo Z) naar de overwinning reed. De Deense amazone sprong een foutloze ronde en finishte in 25,82 seconden. Stephen Jenkins en Marlvaro (v. Calvaro Z) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 28,57 seconden. 

Voor Freddy Demuynck (Armageddon vh Leewerikenhof) en Alan Thomas (Art Premier) was er respectievelijk een vierde en een vijfde plaats. Fabienne Daigneux-Lange reed Frigant du Calvaire (v. Qody de Saint-Aubert) naar de zesde plaats.

Klik hier voor de resultaten