Belgen laten van zich horen in De Peelbergen, Max Sebrechts wint

Belgen laten van zich horen in De Peelbergen, Max Sebrechts wint

Tijdens dit druk internationaal weekend wordt er ook in De Peelbergen nog altijd op twee pistes gesprongen. Verschillende landgenoten kwamen dit weekend dan ook in Kronenberg aan de start en de Belgen lijken vandaag in bijzonder goede doen. Met winst voor Max Sebrechts en klasseringen voor Paris Vandousselaere, Pauline van Dyck en Patrick Jonkmans, kunnen we nu alvast van een geslaagde laatste dag voor de Belgen spreken. 

Max Sebrechts won de 1m30 rubriek van de CSI1* competitie. Hij rekende hiervoor op Ad Blanez (v. Unaniem), een 13-jarige KWPN merrie. Zij sprongen een foutloze tweede fase in 26,68 seconden. Marie Deroubaix nam de tweede plaats voor haar rekening met Athena du Val (v. Mylord Carthago HN). Kars Bonhof eindigde op de derde plaats met Narina BE-St Z (. Norton D'Eole) na een foutloze ronde in 30,80 seconden. 

Hikari Yoshizawa (Chicharito LS) en Paris Vandousselaere (Kaprice vd Bisschop) volgende op vier en vijf. Voor Pauline van Dyck (Swing JO) en Christophe Meirsschaert (Ambriosa Kdw Z) was er een zesde en zevende plaats. 

Op de andere piste werd de prijs 'Stal Hendrix' afgewerkt, een 1m40 rubriek met barrage. De winst in deze rubriek ging naar Leopold van Asten. Hij reed VDL Groep Hutch (v. Numero Uno) in 42,94 foutloos door de barrage. De tweede plaats ging naar Cyril Fontaine. Hij reed Sandro de l'Abbaye( v. Diamant de Semilly) naar de finish in 43,38 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels. De Japanse ruiter Hikari Yoshizawa nam met Conrato (v. Caretino 2) de derde plaats voor zijn rekening. Ook zij lieten het hout onaangeroerd en kwamen na 43,88 seconden door de eindmeet. 

Erika Lickhammer-Van Helmond (Flyer S) en Sanne Thijssen (Con Quidam RB) namen de vierde en vijfde plaats voor hun rekening. 

Voor Patrick Jonkmans was er met I Bay van het Langwater (v. Wiensender) een zesde plaats. Zij sprongen een foutloze barrage in 46,44 seconden.