Bart Jay Junior Vandecasteele laat Belgisch volkslied klinken in Opglabbeek

Bart Jay Junior Vandecasteele laat Belgisch volkslied klinken in Opglabbeek

De jeugd blijft sterk presteren in Opglabbeek. Deze ochtend werkten de Junioren en U25 combinaties de 1.40m Grote Prijs af. Na een barrage met 16 sprong de Franse springruiter, Jules Orsolini met Qlandestin Sas (Elan de la Cour) naar de winst.

Het Franse duo klokte foutloos af in 40,33 seconden en bleef zo net geen seconde voor op landgenoot, Mathis Vallat met de 8-jarige Elliot Majuscule. Het Grand Prix podium werd afgewerkt door Yoni van Santvoort met onder het zadel Stal Thijssen's KWPN-merrie, Esprit. 

Net buiten het podium strandde van Santvoort's landgenote Skye Morssinkhof op de vierde plaats. Morssinkhof plaatste zich met G-Vingino-Blue (VDL Zirocco Blue) op de vierde plek voor Maria Louise Kingsrod met de BWP-hengst, Metasequoia (Spartacus).


Bart Jay Junior Vandecasteele laat Belgisch volkslied klinken

Tijdens de CSIO 1.40m Junioren rubriek snelde Bart Jay Junior Vandecasteele deze ochtend naar de winst. Samen met de BWP-ruin, Mac Jack Courtier (Indoctro) dook Vandecasteele als enige foutloos onder de 60 seconden. De Belg bleef ruim één seconde voor op de Franse amazone, Ilona Mezzadri met de SF-merrie, Eleonore de la Bride (Ucello Massuere). Op het podium volgde Charlotte Höing met de 12-jarige zoon van Canstakko, Casio HE.

Net buiten het podium strandde Naomi Himmelreich met Clenur (Carinue) op de vierde plaats terwijl Agathe Martin de top vijf afwerkte op de rug van Artemis du Gevaudan (Tinka's Boy).

Alle uitslagen