Bart Anthonissen verzekert meteen Belgische overwinning in Youngster Tour Bonheiden

Bart Anthonissen verzekert meteen Belgische overwinning in Youngster Tour Bonheiden

In Bonheiden wordt er dit weekend weer op internationaal niveau gesprongen en de dag ging van start met twee rubrieken van de Youngster Tour. In de rubriek voor 6-jarige paarden werd er in twee fases gesprongen en de overwinning ging naar Kim Emmen. Zij reed Bentley 7 foutloos rond in 26,76 seconden en bleef hiermee een peloton Belgen voor. 

Nien Geentjens en Penelope de Dreve (v. Emerald x Orlando, f. Van den Heuvel-Vercammen) volgden op de tweede plaats. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam en klokten af in 28,10 seconden. Pieter Jan Anthonissen en Palma de Mallorca (v; Cornet Obolensky x Amor de Kalvarie x Mees) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 28,19 seconden. 

Voor Pascale Haep (Piggle van de Bucxtale) en Tom Dhaeyere (Pyta vd Oude Heihoef) was er een vierde en vijfde plaats.

Andere Belgische top tien klasseringen kwamen van Constant van Paesschen (Fedora Val Henry); Gilles Nuytens (Kharley V) en Hanne Mertens (Pinot Gris Di Fer).

5-jarigen

Bij de 5-jarige paarden was er wel een Belgische overwinning. Bart Anthonissen reed Quelmek de Muze (v. El Torrereo de Muze x Elvis ter Putte, f; De Brabander) foutloos rond in 25,96 seconden. Voor Dimitri Natsis en Corenalla PS was er een tweede plaats. Zij slaagden erin de nul te behouden en klokten af in 26,47 seconden. Nikolas Matthijs en Quelle Dame van de Voorde (v; Elvis ter Putte x Orlando, f. Matthijs) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 28,16 seconden.

Morgane Dierendonck (Dejan Hmd Z) en Davy Celis (Intergest Latif II S) eindigden op de vierde en de vijfde plek. 

Jules Van Hoydonck (Qastaar Castanoo), Jonathan Soquet (Largo Z), Piet de Backer (Queen van de Warande) en Hanne Mertens (Cabernet Di Fer Z) konden zich ook in de top tien klasseren.

Klik hier voor alle resultaten