Axelle Druyts wint de Prijs ACA Cleaning

Axelle Druyts wint de Prijs ACA Cleaning

In Waregem wordt er nog steeds druk op twee pistes gesprongen. Terwijl er op de B-piste net nog een rubriek voor 6-jarige paarden werd gesprongen, gaven de CSI1* ruiters het beste van zichzelf in de Experza ring. Ze sprongen de prijs ACA Cleaning een 1m20 rubriek met barrage. 13 ruiters slaagden erin om zich te kwalificeren voor de barrage maar er kon er maar eentje de snelste zijn en dat was Axelle Druyts. 

Druyts reed Ellexa de Nuit (v. Zirocco Blue VDL) naar de finish in 38,92 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels. Met die tijd was ze ruim de snelste: haar eerste achtervolgster, Muriel Igalson was bijna drie seconden trager. Igalson eindigde op de tweede plaats met Mexsica van de Rhamdia Hoeve (v. Tonixe) na een foutloze barrage in 41,40 seconden. 

Tibo Hendrickx eindigde op de derde plaats met Igor Van'T Palmenhof (v. El Charro de Loupe). Zij konden de nul op het scorebord houden en finishten in 42,16 seconden. Astrid de Pauw en Muscato de Laubry (v. Emerald Van'T Ruytershof) eindigden op de vierde plaats. Jordy van Massenhove en Verdiamo Z (v. Verdi) volgende op vijf. 

Klik hier voor de resultaten